Det är dags att börja tänka om

Jag såg på ett inslag på nyheterna igår om kött och köttproduktion. Det är inte direkt upplyftande nyheter som berättas när ämnet kommer på tal. Det handlar jämt och ständigt om att djuren utsätts för enorma missgärningar i samband med uppfödningen och att köttet i sin tur blir dåligt och innehållslöst.

Ändå så fortsätter vi i västvärlden att producera kött på det här sättet, och det är knappast så att de goda går framåt, det befinner sig fortfarande i minoritet. Dessutom så ökar köttkonsumtionen varje år, vilket inte enbart är dåligt för djuren, det är också extremt dåligt för naturen. Så det måste till en förändring. Vi måste tillbaka till ett läge där fokus låg på grönsaker och vitaminer och mineraler, istället för hur stor köttbit man har till måltiden.

Du kan äta kött – men låt det inte vara huvuddelen

Det verkar som att vi idag utgår från köttet när vi gör våra rätter. Att det är köttet som har blivit den viktigaste ingrediensen i våra maträtter, när det faktiskt är den bit av maten som innehåller minst av de vitaminer och mineraler som vi behöver. Det har gjort att de andra delarna på tallriken minskar i mängd, vilket såklart våra kroppar inte är byggda för. Men det finns hjälp att få i dessa lägen, om det nu är så att grönsaker och frukter är något som du verkligen inte kan sätta i dig. I webbutiken Svensk Hälsokost så kan du hitta flera olika produkter som kommer att hjälpa dig få i dig det du behöver. Och de fungerar också bra som komplement till en bra konstruerad måltid.

Våga blanda!

För jag säger som sagt inte att du ska sluta äta kött – bara det att du ska äta mindre kött, både för din egen skull och för miljöns skull. För din egen skull så är det också bra att äta mer frukt och grönt, men det är inte alla gånger vi tycker om dessa delar eller får i oss tillräckligt. Därför är det en smart genväg att ta med hälsokostprodukter. Genom dem så får du i dig mycket av det du faktiskt behöver för att må bra och klara av vardagen, utan att du behöver tillaga mängder av grönsaker och i princip äta frukt jämt. Det är nödvändigt att dessa delar finns i dina portioner, men det är som sagt utmärkt att fylla på med lite extra med hjälp av hälsokosten som bland annat finns på Svensk Hälsokosts webbsida.

Jag själv har haft väldigt mycket nytta av det här sättet att äta mat på, för det har gjort mig till en mer välmående människa. Dels känns det bra att inte vara med och bidra lika mycket till köttindustrin, och när jag väl gör det så ser jag till att det är kött som producerat på ett bra sätt. Med hjälp av hälsokost, frukt och grönt så har min kropp blivit piggare, och jag har dessutom lyckats gå ner de där trivselkilona som jag haft så svårt att bli av med. Mycket fördelar med andra ord!