Formgivning av pooler

Ett område där jag än så länge inte haft möjlighet att arbeta som formgivare är pooler. Det är kanske inte så konstigt, men det är, faktiskt, något jag skulle vilja prova på. Risken finns dock att det inte är helt realistiskt vilket inte hindrar mig från att fundera på olika saker man kan göra med en pool. Samtidigt så gäller det att inte bli alltför vild och komma ihåg att en pool är till för att badas i, liksom en soffa ska vara bekväm att sitta i. Men det hindrar inte att man kan använda en del fantasi för att få en pool att se lite extra häftig ut.

Men även den som inte är formgivare kan leva ut en del designerdrömmar vid införskaffande av pool. Folkpool, som nog är bäst på pooler i Sverige, låter kunderna bestämma mycket när det gäller formgivning och storlek; speciellt storlek. Den som vill ha en lite ”vildare” form på sin pool har det lite svårare, vilket antagligen beror på rent praktiska skäl. Nu är jag inte säker på hur mycket en helt och hållet specialdesignad pool kostar, men risken finns nog att det kostar många gånger mer än en ”vanlig” pool i samma storlek.

Sedan är det också en fråga om hur omgivningen man placerar poolen i ser ut. Där kan man också göra mycket spännande med exempelvis plattläggning för att skapa en romersk känsla. Det är nästan så att jag måste skaffa en pool själv för att prova på olika formgivningsmöjligheter.