Jakten på kvalitet

Nu är det ett tag sedan jag skrev något i min blogg, men jag har en ursäkt. Det har ju varit sommar, och på sommaren så finns det ju så mycket som man kan göra annat än sitta vid datorn. Som att vara utomhus till exempel, och det har jag varit en hel del den här sommaren. Jag tycker om att vara utomhus, laga mat och äta i solens sken. För håll med om att det ger en alldeles speciell känsla? Tidigare år har jag dock varit lite slarvig i och med att mina redskap – främst grill och olika tillbehör – inte har varit speciellt bra. Jag är ju möbeldesigner och inser vikten av hög kvalitet, men kände inte att jag hade råd att investera i bättre grejor helt enkelt.

Mycket fina grejor, som ni ser i denna video!

Men bra mat kräver ju bra redskap så i år gjorde jag ändå slag i saken. Jag införskaffade en hel del olika grejor faktiskt, allting tillverkat av Finska Muurikka (väldigt snygga och bra grejor). Egentligen skulle jag ha velat ha deras stora stekhäll, ett set med olika tillbehör, men priset var lite för högt för mig – nästan 15 000 kronor! Jag nöjde mig med en enklare stekhäll, ett sommarkök och diverse småsaker som stekspadar, grilltänger och liknande. Det kostade också ett antal tusenlappar, men jag hävdar att det helt klart var värt det.

Resultatet? Massor av matlagning utomhus med mängder av experimenterande. Inte bara grilla korv och hamburgare här inte! Jag har nog aldrig haft roligare när jag lagat mat i hela mitt liv! Sist men inte minst skulle jag också vilja säga att det är väldigt snyggt designade grejor som det handlar om och för den som är intresserade av att laga mat utomhus rekommenderar jag ett besök hos http://bagarenochkocken.se för att kolla in Muurikkas grejor!