Tillbehör till soffor

Vad är det egentligen för olika saker som behövs för att en soffa ska fungera så bra som möjligt? Vad jag pratar om nu är inte själva soffan, utan allting runtomkring. En soffa bara för sig själv är trevlig att slappa i och så, men det krävs lite mer för att de n ska bli till den möbel som är en av hemmets självklara mittpunkter. Idag tänkte jag skriva lite om sådana saker, hur de kan användas, vad jag rekommenderar och så vidare. Vi börjar nu!

 • Soffbord
  Ett soffbord är mer eller mindre ett krav för att en soffa ska vara komplett, i mitt tycke. Om man vill sitta vid soffan och äta när man tittar på video eller teve till exempel så behövs det någonting att ha tallrikar, glas och sådant på. Soffbordet är en bra plats att lägga böcker, tidningar och lite vad som helst på också. Så det är det första man bör skaffa om man inte redan har ett.
 • Vägglampa
  En vägglampa är viktig speciellt för den som tycker om att sitta i soffan och läsa. En vägglampa gör att man inte behöver ha taklampan tänd när man läser, något som gör att rummet kan kännas för ljust ibland, samtidigt som den är mer läsvänlig en en bordslampa. Bra vägglampor är både snygga och praktiska inredningsdetaljer.
 • Teve
  En teve

  Kanske något lite modernare…?

  Det är bara att erkänna att en teve är ett viktigt tillbehör till en soffa. Att sitta i soffan tillsammans med vänner eller familj och se på teve eller film är ett klassiskt nöje, ett sätt att umgås på faktiskt. Teve har ju lite dåligt rykte (”dumburken”) men det tycker jag är lite oförtjänt. Det handlar ju om att uppleva någonting tillsammans med någon annan och det är väl inget fel med det? Eller?

Det var bara tre exempel och det finns en hel massa andra. Men med exempelvis ett soffbord och en vägglampa så har man kommit en bra bit på vägen. Möbler som passar ihop med en soffa kan man köpa på många ställen. Ett bra exempel är www.chilli.se, som både har ett stort utbud och låga priser. Vad för soffmöbler saknar du i ditt hem?