Utrymmesbesparande möbler

Innovativa möbler är någonting som jag brunnit för sedan jag var liten, och fortfarande gör. Även om jag försöker hålla det hela på en någorlunda sansad nivå. Risken finns annars att möbler blir lite för innovativa, så att de helt enkelt inte är användbara. De bara ser coola och intressanta ut. Men det finns definitivt undantag, och något som jag hittade på nätet häromdagen är verkligen inspirerande: En kombinerad fåtölj och bokhylla! Ett riktigt genialt koncept som det borde gå att utveckla på flera sätt. Ni kan se närmare på hur den ser ut här:
http://uuldesign.com/home-interior/bookshelves-home-interior/bookseat-reading-chair-with-space-saving-bookshelf/

Nu inte sagt att denna design är helt perfekt. Jag ser direkt en del sätt som den kan förbättras på. Exempelvis där fötterna och låren kommer att vara placerade när man sitter i den är det inte direkt praktiskt att ha förvaring för böcker. Då måste man hela tiden tänka på att de finns där och hålla benen i styr. Inte så bekvämt direkt. Sedan att den är helt och hållet i trä känns inte så bekvämt heller. Risken för träsmak i baken är definitivt överhängande.

Men själva konceptet och grundidén är det absolut ingenting fel på, och jag känner mig definitivt inspirerad till att komma på egna smarta bokhyllelösningar. Inte bar för fåtöljer, utan det finns säkert en hel massa andra möbler som kan förvandlas till ”halvbokhyllor”. Nu gäller det bara för min del att gnugga geniknölarna lite och se vad jag kan komma på. Håll utkik här, för att se vad som eventuellt kommer att dyka upp!